De Herentalse Liese Bergen heeft de wedstrijd om de titel van Paprika Summer Baby gewonnen. Ze deed dat met slechts één potje rode nagellak in haar kast.

Liese Bergen weet nog altijd niet wat haar overkomt. Liese Bergen: " Ik kreeg een bericht: “ Liese Bergen, je hebt de hoofdprijs van onze Paprika Summer Beauty wedstrijd gewonnen.”

"Ongeveer 20 dagen geleden schreef ik me samen met een vriendin in voor de wedstrijd, zonder enige verwachting. Ja, we wilden wel eens een gekke babefoto nemen voor de auto van Barbie. Ja, we vonden dat foto’s van dikke madammen vaak onnoemelijk saai zijn. Ja, we shoppen graag, al hebben we daar niet altijd het nodige budget voor. Mijn moeder was net paprikasoep aan het maken, dus attributen werden snel uitgezocht.

Na enkele dagen prijkte ik in de top vier. Twee dagen later was de tweede plaats voor mij. In de eerste ronde van de wedstrijd telden alleen stemmen van het publiek. De 10 kandidates met de hoogste score mochten daarna dingen naar de gunst van publiek en een professionele jury. Met 2224 stemmen steunden mijn facebookvrienden me volop. Op 15 juni maakte de professionele jury bekend dat ik haar favoriet ben.

Ik weet niet wat me overkomt. Deze zomer ben ik dus uitgeroepen tot mooiste meisje/vrouw met een maatje meer uit België. Ik, die één potje uitgedroogde nagellak in mijn kast heb staan, ik, die geen verstand heb van make-up, ik die op de meest foute momenten mijn ‘teensletskes’ draag…

Wat is mijn prijs? Mijn foto zal op de website van Paprika prijken en ik krijg een bon van 1.000 euro aan kleding. Die ga ik delen met anderen. Maar eigenlijk ben ik vooral zeer blij met de fijne feedback van mensen en met alle steun die ik geniet."

Bericht van Liese Bergen.